top of page

Dr. Ayça Kaya ile Emzirme Döneminde Beslenme ve Kilo Verme Semineri

Dr. Ayça Kaya ile Emzirme Döneminde Beslenme ve Kilo Verme Semineri Doğal Doğum Derneği kurucu başkanı Op. Dr. Ebru Ünal ile beslenme konusunda uzman olan Doktor Ayça Kaya, Ebru Ünal Kadın Sağlığı Ünitesinde “Gebelikte Beslenme” konulu seminer sundular. Katılımın yoğun olduğu seminerde gebeler Dr. Ayça Kaya ve Dr. Ebru Ünal’a birebir soru sorma imkanı buldular.


Dr. Ayça Kaya ile Emzirme Döneminde Beslenme ve Kilo Verme Semineri

Emzirme döneminde beslenme ve kilo verme ile ilgili konuşmaların da yer aldığı seminer bir saat sürdü.



Adanalı olan Dr. Ayça Kaya’nın İstanbul’da sağlıklı yaşam merkezi bulunuyor. Hastalarını sağlıklı bir şekilde zayıflamalarını ve kaliteli bir yaşam sürmeleri konusunda yardımcı oluyor.


Toplantıda Dr. Kaya gebelikte beslenmenin önemini, bebek sağlığı için annenin doğal beslenmesi gerektiğini anlattı. Gebelikte haftada üç kere balık yenmesinin önemini belirten Dr. Kaya bunu yapamayan gebelere balık yağı tüketmelerini önerdi. Balık yağı bebeklerin nörolojik gelişimi için çok önemli olduğunu olduğunu anlattı. Dr. Ebru Ünal ile birlikte sunulan seminerde karbonhidrat tüketiminin bebeğe zararlı etkisi olduğu ve paketlenmiş tüm gıdalarda bulunan koruyucuların gebelik üzerine olumsuz etkisi olduğu konusunda bilgilendirme yapıldı. Gebelikte egzersiz yapmanın önemi vurgulandı. Gebelerden gelen soruları cevaplayan Dr. Kaya maden suyunun faydalı olduğunu, hazır meyve sularının tüketilmemesi gerektiğini, günde dört öğün beslenmenin önemi gibi bilgiler verdi.


Egzersiz ve doğru beslenmenin gebenin normal doğumunu olumlu etkilediğini belirten Dr. Ebru Ünal gebelerin normal doğum ile ilgili sorularını cevaplandırdı.



Dr. Ebru Ünal Adanalı kadınları bilgilendirmek için değişik konularda seminerler vermeye devam edileceğini ve kadınların www.ebruunal.com.tr adresinden bu seminer tarihlerini öğrenebileceğini söyledi.

35 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page