top of page

Ebru Ünal, İŞKAD üyeleri ile bir araya geldi

Ebru Ünal, İŞKAD üyeleri ile bir araya geldi. Doğal Doğum Derneği Başkanı Operatör Doktor Ebru Ünal, Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD)’nin üyelerine “kadın sağlığı” konulu bir sunum yaptı.


Ebru Ünal, İŞKAD üyeleri ile bir araya geldi

İŞKAD üyeleri ile bir araya gelen Doğal Doğum Derneği Başkanı Operatör Doktor Ebru Ünal, yaptığı sunumda doğal doğumun öneminden kanserde erken teşhise kadar kadın sağlı ile ilgili üyelere önemli bilgiler verdi.



Dr. Ünal, yaptığı konuşmada kadınlara düzenli kanser taraması yaptırmalarını ve erken teşhisin önemini vurgularken kanserden korunmanın yollarını da anlattı. Ünal, “Yıllar içerisinde vücudumuz sürekli kimyasal etkenlere maruz kalıyor ve hücrelerimiz yaşlanıyor. Yıllar içerisinde sürekli uyarılan vücutta kanser oluşabilir. Bu yüzden her yıl düzenli kontrol yaptırmak gerekli. Özellikle ailesinde hastalık hikayesi olan kişiler risk gurubunda olduğu için yıllık kontrollerini ihmal etmemeli” dedi. Düzenli beslenme ve spor yapmanın kanserden korunmak için çok önemli olduğunu belirten Doktor Ebru Ünal, üyeleri özellikle lifli gıdalar tüketmeleri ve yağlı gıdalardan, sigaradan, alkolden, şekerli ürünlerden uzak kalmaları konusunda uyardı. Ünal, doğru ve dengeli beslenmenin kadınları, kemik erimesi hastalığından da koruduğu ifade etti.


Uzun süren devam ağırların ihmal edilmemesi gerektiği belirten Ünal, “Sürekli olan ağrılar için hekime baş vurulmalı. Vücuttaki ağrılar önemlidir” diye konuştu.

Doktor Ebru Ünal, cinsel sağlık ve normal doğumla ilgili de bilgi verdi. Kendisi de iki kez normal doğum yapmış olan Ebru Ünal, üyelere normal doğumun faydalarını anlattı. Avrupa ve ABD’de sağlıklı bir nesil için normal doğumun tavsiye edildiğine dikkat çekti.

5 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page