top of page

Labioplasti Yaptırmadan Önce Bunları Bilmelisiniz

Labioplasti yaptırmadan önce bunları bilmelisiniz. Labioplasti iç dudakların cerrahi olarak küçültülmesidir. Bu konuda sizden gelen soruları cevaplayalım istedim.


Labioplasti Yaptırmadan Önce Bunları Bilmelisiniz

Labioplasti işlemi sadece keserek mi yapılır? Lazerle yapıldığında kesi our mu?


Labioplasti işleminin lazer ile yapsak dahi dokuları lazer ile keserek çıkarıyoruz. Yani her şekilde dikiş atılma ve yara iyileşme süreci vardır.


Labioplasti işleminde kama şeklinde çıkarmak mı daha iyi yoksa boydan kesmek mi?


Labioplasti sonrasında uyum içinde ve estetik bir görünüm gereklidir. Biz bu iki tekniği de artık kullanıyoruz. Composed Reduction Labioplasti tekniğini kullanıyoruz.


Labioplasti işlemi genel anestezi ile mi yapılmalıdır?


Labiaplasti işlemi sırasında kadının uyutulması yani ameliyathanede genel anestezi alarak ameliyatının gerçekleşmesi şart değildir. Labioplasti işlemi sırasında bölgesel uyuşturma işlemi ile de labioplasti ağrısız ve az kanamalı şekilde gerçekleşir.


Kliniğimizde steril setlerimiz ve en modern cihazlar ile labioplastiyi yapıyoruz.



Labioplasti işlemi sırasında lokal anestezi kullanıyoruz. Labioplastiden 30 dakika öncesinde sakinleştirici hap veriyoruz ve böylece işlem sırasında çok rahat oluyorsunuz. Labioplasti sırasında kesinlikle ağrı hissetmezsiniz. İç dudakları uyuşturma işlemi de çok ağrısızdır. Belki sinek ısırığı gibi ilk iğne girişini hissedebilirsiniz ama tüm hastalarımız bu süreci çok rahat karşılıyor ve lokal anestezi kullandığımız için memnun şekilde kliniğimizden ayrılıyorlar.


Labioplasti ameliyatı kaç dakika sürer?


Labioplasti ameliyatı ortalama 90 dakika sürmektedir.


Labioplasti sonrası ne zaman işe dönebilirim?


Labioplasti her ne kadar lokal anestezi ile yapılsa da sonuçta dikiş atılan ve dikişlerin estetik olarak iyileşmesinin şart olduğu bir ameliyattır. Labioplasti sonrasında dördüncü günde işe dönebilirsiniz. Ama aktif ayakta çalıştığınız veya sürekli oturup kalktığınız bir mesleğiniz varsa en az yedi gün evde dinlenmenizi öneriyorum.


Labioplasti sırasında sadece iç dudaklar mı küçültülür, klitoriste düzeltme yapılması gerekirse ne olur?


Klitoris, iç dudaklar ve klitoris seviyesinin üst kısmındaki bölgenin hepsi labia minoradır. Bu nedenle sadece bir bölgede yapılan düzeltme estetik ve fonksiyonel bir sonuç vermez. Kliniğimizde yaptığımız labioplasti işlemi sırasında hem klitoris kökü, hem klitoris seviyesi hem de iç dudaklarda düzeltme sağlayarak estetik bir sonuç alıyoruz.


Sünnet derisi neresidir ?


Kadınlarda sünnet derisi diye bir bölge doktor. Klitoris kökünün olduğu bölgede bulunan deriye bu tür tabirlerin kullanılması sadece halk ağzı ile konuşmaktır. Bilimsel olarak kadınlarda bu şekilde bir deri parçası bulunmaz.


Klitoris kökündeki deri katlantısının içinde ne var?


Buradaki deri katlantısının içinde cilt altı yağ dokusu ve bağ dokusu bulunur.


Klitoris kökü düzeltmesi olan clitoral hood reduction his kaybı yapar mı?


Klitoris kökünün usulüne uygun cerrahi teknikle ve iyi cihazlar ile estetik olarak düzeltilmesi sonrası his kaybı oluşmaz. Burada kullanılan koter veya kanama durdurucu cihazların kalitesi çok önemlidir. Eğer sadece dokunduğu yeri etkileyen cihaz kullanılırsa hiç bir sorun olmaz. Ama dokunulan yerin etrafında belli bir alanı da etkileyen, yeterince hassas olmayan cihazlar kullanıldığında ise klitoral sinir ve damarlarda hasar yapabileceği için sorun oluşabilir. Kliniğimizde kullandığımız radyofrekans cihazının 4.0 Hz olması sayesinde sadece dokunduğumuz noktada etki oluşur ve sinir ve damarlar kesinlikle etkilenmez. Aynı şekilde kullandığımız Femilift lazer de sadece değdiği yerde etki eder. Bu cihazlar sayesinde yara yeri çok hızlı iyileşir ve ödem daha çabuk geçer.


Labioplastide kullanılan dikişleri aldırmak gerekiyor mu?


Labioplasti sırasında kullandığımız dikişler son derece özel ve üst kalite dikişlerdir. Kliniğimizde kullandığımız dikişlerin enflamasyon etkisi minimaldir. Labioplastide kullandığımız tüm dikişler kendiliğinden erir. Hiçbirinin aldırılmasına gerek yoktur.


Labioplasti sonrası şişlik herkeste olur mu, ne kadar sürer?


İç dudaklar bağ dokusu ve deriden oluşan yumuşak dokudur. Bu nedenle burada ödem olması normaldir.Neredeyse herkeste ödem oluşur. İster genel ister lokal anestezi ile olsun ödem gelişir. Önemli olan ilk günlerdeki ödemin seviyesidir. Çok fazla ödem olan kişilerde bazı ilaçlar ile müdehale edilmeli ve ödem azaltılmalıdır. Labioplasti sonrasında yedi gün sonra ödemde ciddi azalma olacaktır. Altı hafta sonra ödem nerdeyse %80 geçer. Tam anlamıyla tüm şişliğin geçmesi altı ay sürer.


Labioplasti işlemi sırasında kesilen yerlerde iz kalır mı?


Labioplasti işlemi sonrası kesi yerlerinde iz kalmaz. Ödem geçtikten sonra ameliyat yeri kesinlikle belli olmaz.

102 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page