top of page

Los Angeles Zein Obagi Eğitiminde Nasıl Kabul Edildim ve Neden Gittim?

Los Angeles Zein Obagi Eğitiminde Nasıl Kabul Edildim ve Neden Gittim? Beverly Hills, Loa Angeles’ta Zein Obagi masterclass eğitimine katıldığımı duyan bir çok hastam ve arkadaşım beni tanıdığı için bir cilt eğitimine neden gittiğimi bilir ama beni tanımayan kişiler ve meslek arkadaşlarım Zein Obagi eğitimine nasıl kabul edildiğimi ve neden gittiğimi merak edebilir. Bu yazıyı hem beni takip eden kişilerin benden beklentilerini tanımlamak hem de bu kursa katılmak isteyen hekim arkadaşlarıma yol göstermek amacıyla yazıyorum.


Los Angeles Zein Obagi Eğitiminde Nasıl Kabul Edildim ve Neden Gittim?

Ben kadın hastalıkları ve doğum uzmanıyım, ama mesleki gelişimimi hep önemsedim ve işimi zevk alarak yapmak için hep daha çok öğrendim ve hastalarımda uyguladım.


2013 yılında Liescester da bulunan De Mont Fort üniversitesinde medikal hukuk masterına başladım ve ilk seneyi başarı ile geçtiğim halde hukuğun bana zevk vermediğini gördüm. Bu nedenle bıraktım.


Estetik uygulamalara artan ilgim nedeniyle 2015 yılında Queen Mary University of London üniversitesinde medikal estetik masterına başvurdum ve 2016 da bitirerek PGCert. (mezuniyet sonrası sertifika) aldım. 2017 yılında is gene Queen Mary Üniversity of London’da Klinik Dermatoloji PGDip (mezuniyet sonrası diploma) aldım.



2015’de Londra’da medikal estetik masterı yaparken üniversitenin eğitimleri için sık sık Londraya gidiyordum. Bu eğitimlerden birisi de ‘Zein Obagi Cilt Sağlığı eğitimi ‘ idi ve eğitimin isteğe bağlı katılım olduğunu ve katılmak isteyenlerin kurs ücretini üniversitenin karşılayacağı üniversite tarafından söylendi. Benim ilk tepkim ise ; Zein Obagi de ne? Nasıl yani? Krem için üniversite bizi Londraya mı çağırıyor oldu ve sırf meraktan dolayı gittim. Ama Dr. Rachael Eckel’in eğitimini aldıktan sonra Zein Obagi, artık hem hastalarım hem de kendim için kullandığım vazgeçilmez bir ürün oldu.


Dr. Obagi masterclass kursuna kabul ettiği hekimlerin CV sine bakarak karar veriyor. Kadın doğum uzmanı olduğum için kabul etmeyebilir diye çok tereddüt ettim ama ilk başvurumda, 2017 yılında beni kabul etti ama maalesef ki ülkemizdeki darbe girişiminden dolayı gidemedim.


Tabi ki iki sene boyunca tekrar kabul edilmek için ısrar ettim ve nihayet Kasım 2019 eğitim programına dahil oldum. Eğitim ücretliydi (3000 dolar). Programı almak isteyen tüm meslektaşlarıma kesinlikle tavsiye ederim. Kursa katılım 16 hekim ile sınırlı, 23 Kasımdaki programda Fransa, Kanada, Amerika, Hindistan, İngiltere’den katılımda bulunan hekimler vardı.


Zein Obagi ürünlerini sadece krem olarak değerlendirmeyin. Piyasadaki güzel paketlenmiş, güzel kokan ve yumuşak dokunuş hissettiren tüm kremler bir yana Zein Obagi bir yana.



Zein Obagi ile hangi cilt sorunlarınızı çözebilirim?

Güneş hasarına bağlı lekelenme,

Kırışıklık

Kaba ve kalın cilt sorunları

Akne vulgaris, sivilce

Yağlı ve lekeli ciltler

Rozasea

Yaşlanmaya bağlı cilt sarkması, matlık ve kızarıklık

Gözenek

Sebasyöz adenom

Melasma, cilt lekeleri

Solar lentigo

Ciltte oluşmuş hassasiyet

Sivilce izi

Vücuttaki iz ve lekelerin tedavisi



Yani Zein Obagi ile cildiniz; lekesiz, gözeneksiz, hastalıksız, kırışıklık olmayan, sıkı, çevresel faktörlere dirençli, parlak ve canlı olur. Böylece günümüzde neredeyse her kadının kullandığı fondotensiz bir hayat elde edersiniz. Bebek gibi bir cilt oluşuyor. (Beverly Hillste Dr Zein Obaginin kliniğine gelen hastalarının hepsinin cildi bebek cildi gibi idi).


Dr. Zein Obagi sadece krem verip yüzünüze sürün muhteşem olur demiyor. Tedavinin bazı aşamaları var. Mesela wash-scrub-oil control (yıkama – derin temizlik- yağ kontrolü) kuru olmayan tüm cilt tipleri için tedavinin ilk basamağı. Sonrasında düzeltme, stabilizasyon, DNA onarımı, melanosit kontrolü, güneş koruma ve sakinleştirme gibi birçok aşamayı yapmanız gerekli. Ve cilt belli bir kaliteye geldiğinde kimyasal peeling yapılarak yeni cilt elde edilmeli.


Zein Obagi ürünlerini kullanıp bu sonuçları elde etmek için için hem zaman, hem emek hem de para harcamanız gerekli. Dr Obaginin dediği gibi hastanın motivasyonu (ürünü kullanma isteği) şart. Ben, bu ürünü kullanacak kişilerin üç özelliklerinin olması gerektiğini düşünüyorum. Para, sabır (motivasyon) ve vizyon. Yani eğer para ve sabrınız var ama vizyonunuz yok yani cildindeki sorunu fark edemiyor veya bunu düzeltmenin sana katacağı olumlu sonuçları göremiyorsan Zein Obagi kullanımı olmuyor. Aynı şekilde vizyon ve sabrı olan birinin bütçesi yetersiz ise maalesef bu ürünlerin belli bir kaç tanesini kullanabiliyor.


Zein Obagi Masterclass Kursta neler öğrendim?

Söylediğim gibi Dr. Zein Obagi hem cildi kremlerle sağlıklı hale getiriyor hem de kendi geliştirdiği kimyasal peelingler ile hasarlı deri ve deri skar izlerinin düzelip yeni derinin tertemiz ve lekesiz, hasarsız oluşmasını sağlıyor. Bu kimyasal peelingledern birisi 3 step peel ve diğeri Controlled depth blue peel adlı mavi peeling. Ben ikisini de artık detayları ve en ince ayrıntısına kadar öğrenmiş bulunuyorum.


Beverly Hills’teki kliniğindeki eğitimde mavi peelingin üzerine fraksiyonel karbondioksit lazer uygulaması yapılmasını da öğretti. Ve böylece ben, Dr. Obagi’nin elde ettiği muhteşem sonuçları artık Adana ve İstanbul’da size ulaştırabileceğim.


Dr. Obagi kendi geliştirdiği Botulinum toksinuygulama tekniklerini ve çene dolgularını da gösterdi. Yaptığı Botulinum toksinuygulamasının bir yıl sürmesi ise beni çok etkiledi. Ayrıca sivilce izi olan kişilerde sarı düzeltmek amaçlı Sculptra uygulamasını da öğretti. Ayrıca etkili dudaklar nasıl yapılır, dudak dolgusunda önemli noktaları öğretti.


Zein Obagi tedavileri değişik cilt sorunlarında nasıl olmalı, hangi ürünleri hangi cilt tiplerine kullanmalıyız tek tek anlattı. Ayrıca kendi ekibinden olan doktor ve sosyal medya uzmanı, iç mimarlar hastalarımızın Zein Obagi den nasıl daha çok fayda alabileceği konusunda bize eğitim verdi. Dr Obagi kurs sonunda benim için ‘ Art of skin health’ kitabını da imzaladı.




Dr. Zein Obagi’nin anlamlı sözleri…

Dr. Zein Obagi hastalarına çok net bir şekilde tedavi sırasında başlarına gelecek sorun ve durumları anlatıyor ve olacakları söylüyor. Hastanın tedavide beklentisini ve neler yapması gerektiğini anlatıyor. Bunları anlatırken söylediği bazı sözleri bizimle paylaştı ve bunlar hepimizi hem gülümsetti hem de ne kadar haklı olduğunu düşündürdü. Ayrıca Dr Obagi, en iyisini geliştirmek için sürekli sorgulayan ve gelişime açık olan hekimlik anlayışı sonucu, dermatologların yaptığı uygulamaları da ciddi bir şekilde eleştiriyor ve yeni önerilerde bulunuyor. Bu önerilerin hepsinin altı dolu.


Zein Obagi’nin sözlerinden bazıları;

Yüzün kızaracak, yanacak ve soyulacak ama kimse ölmez bundan, agresif kullanmaya devam et.


Tedaviden önce hasta çirkin ise tedaviden sonra da çirkindir, ben kimseyi güzelleştirmem sadece cildini güzelleştirebilirim.


Lekeyi sadece Tanrı iyileştirebilir. Ben sadece kontrol altına alabilirim.


İlk muayenede reçeteyi veririm, ürünlerin kullanımını anlatırım, ikinci muayene de eğer hasta kullanmamışsa bunu hemen anlarım ve hastadan iki kat muayene ücreti alırım. Eğer üçüncü muayene de gene kullanmazsa o zaman artık hastayı tedavi etmem, randevularını iptal ederim.


Eğer sonuç istiyorsan agresif (yoğun) tedavi gerekli, uyum sağlarsan düzelirsin.


Roakutan, şu anda dermataloglar tarafından çok yüksek doz kullanılıyor, bu kadar yüksek doza gerek yok, hastalarda çok yan etki oluyor.


Sizin yüzünüzün sorununu tespit etmem ve tedavi önerilerini söylemem için yüzünüze beş saniye bakmam yeterli.


Eğer siz de cildinizden memnun değilseniz ve piyasadaki diğer ürünlere haliyle artık güveniniz kalmadı ve gerçekten sonuç alacağınız bir tedavi planı istiyorsanız mutlaka Zein Obagi denemelisiniz.


Özellikle söylemek istiyorum ki 30-40 yaş arası kadınlar bence mutlaka denemeliler. Çünkü artık bu yaştan sonra ciltte sarkma, matlaşma, lekeler ve gözenekler oluşuyor, Zein Obagi tam bu sorunlar için.


Sivilce ve rozasea tedavisi ise kesinlikle çok etkili. Lekeler için google da önce sonra resimlerine bakarsanız ne kadar etkili olduğunu görebilirsiniz.


Zein Obagi tedavisi için eğitim almış hekimden reçete almanız neden önemli?


Eğitimi olmayan kişiler, size vereceği Zein Obagi ürünlerinin bazılarını verebilir ve bu da tabiki cildinizi olduğundan biraz daha iyi yapar. Ama asla benim ve benim gibi ürünleri ve hastalıklardaki etkilerini bilerek tedavi eden hekimlerin hastalarında aldığı sonuçları alamazsınız. Bazen internetten bize sipariş veren kişiler oluyor. Benim önerim önce muayene olmanız ve sizin cildinizin düzelmesi için gereken reçeteyi alıp yola öyle başlamanızdır.

143 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page