top of page

Mevsimlere Göre Cilt Bakımı

Herhangi bir mevsimsel değişiklikle birlikte ortamlarımız değişir ve bu durum, değişen hava koşulları, güneş ışığına maruz kalma, sıcaklık ve rutinler gibi cildimize yeni dış etkenler taşır. Bu yeni faktörler genellikle cildimizi etkiler ve daha sonra gelişen cilt bakımı ihtiyaçlarını karşılamak için cilt bakımı rutinlerimizi değiştirmemiz gerektiğini izler. Bu değişiklikleri önceden planlamak ve olası cilt sorunlarının önüne geçmek için, bu değişikliklerin cildinizin dengesini nasıl bozacağını tahmin edin ve cilt sağlığınızın zirvesinde nasıl kalacağınız konusunda cilt bakım uzmanınızla riskleri azaltıcı planlar yapın.


Nem ve Sıcaklık

Artan yaz sıcağı ayrıca nem oranını da artırır. Havadaki fazla az nem ve sıcaklık cildinizi daha nemli ve yağlı hale getirebilir. Değişim zamanlarında düzenli bir cilt bakımı rutini, cildinizin hidrasyonun tutulmasını etkileyen bariyer işlevini sürdürmek için özellikle önemlidir.

Cildinizi dengelemek için cildinizi temizleyin, eksfoliye edin ve tonlayın. Böylelikle cildinizi mevsimsel hava değişiklikleri gibi dış etkenlerle başa çıkmaya hazırlayın. İster daha yağlı ister kuru cildiniz olsun, yılın her günü için cildinizi hazırlamanız önemlidir.

Uzayan Günler

Yılın ilerleyen dönemlerine geçtikçe gün ışığı daha da artacak. Sıcaklık değişiklikleri ve daha fazla güneş ışığı nedeniyle, doğal olarak daha fazla güneş ışığı alırsınız. Bu durumda da vücudunuzun ihtiyaç duyduğu temel besinleri cildiniz aracılığıyla sağlar. Daha fazla güneşe maruz kaldığınızda cildiniz yanabilir. Dengeli bir cilt için, günlük rutininize C Vitamini ekleyin. Cildinize sadece cildinizi aydınlatmak için antioksidanlar sağlamakla kalmaz, aynı zamanda nemlendirmeyi teşvik ederek cilt tonunuzdaki çizgilerin, kırışıklıkların ve düzensizliğin görünümünü azaltan yaşlanma karşıtı özellikler de sağlarsınız.


Daha Çok Gün Işığı

Mevsim ne olursa olsun, yılın 365 günü güneş kremi sürmek şarttır. Terlemek veya sahilde vakit geçirmek için ideal olan su geçirmez formüller yerine makyaj olarak da kullanılabilen bir ürün kullanmayı düşünün.


Dışarıda geçirilen zamanın artmasına ek olarak, daha yumuşak rutinleri yeniden başlatmaya başlayabilirsiniz. Yeni güneş lekelerini, hiperpigmentasyonu veya olgun cildi tedavi etmek için retinolü rutininize yeniden dahil etmeyi düşünebilirsiniz.

8 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page